Tereni u Hrvatskoj

Lagoda je do sada uredila tri terena na području Hrvatske, a aktivno radimo na uređenju još nekoliko novih.

Prvi javni disc golf teren u Hrvatskoj uredili smo i svečano otvorili u kolovozu 2014. godine u sklopu Regionalnog sportsko-rekreacijskog centra Platak. Ovaj teren od nas je naručio Goranski sportski centar, odnosno Primorsko-goranska županije, a sastoji se od 18 staza koje se prostiru na površini od 10 hektara i igračima nude izazove uzbrdice, nizbrdice te otvorenih i šumskih staza. Na ovom terenu započeli smo s organizacijom međunarodnog disc golf turnira Platak Open kojeg smo pokrenuli 2015. godine, a nastaviti će se i u narednim godinama. Više informacija o terenu na Platku možete naći na zasebnoj stranici.

Iste 2014. godine uredili smo i teren za grad Varaždinske Toplice čije uređenje je sufinancirano sredstvima Hrvatske turističke zajednice. Na površini od 4 hektara u parku koji je godinama bio zapušten, uredili smo teren od 18 staza pogodnih za početnike, ali i iskusnije igrače. Na ovom terenu održava održavat će se početkom proljeća tradicionalni turnir "Mars Springs", a u planu je i novi ljetni turnir. Više informacija o terenu u Varaždinskim Toplicama možete naći na zasebnoj stranici.

Treći teren uređen je 2015. godine u sklopu resorta Terme Sveti Martin kao dopuna postojećem golf igralištu. Ondje smo uz rupe golf terena postavili i disc golf koševe čime je isti postao zanimljiviji široj publici i većem broju posjetitelja hotela i resorta. Međunarodni turnir Spa Hills odigran je na ovom terenu, a slijedio ga je velik interes igrača iz cijele Europe za naredna izdanja, pa će i on sasvim sigurno postati tradicionalan. Više informacija o terenu u Toplicama Sveti Martin možete pronaći na zasebnoj stranici.