Teren na Platku

U petak 15. kolovoza 2014. otvorili smo prvi javni disc golf teren u Hrvatskoj kojeg smo za Primorsko-goransku županiju i Goranski sportski centar uredili na prostoru Sportsko-rekreacijskog centra Platak.

Uređenje disc golf terena dio je projekta kojima Primorsko-goranska županija želi od Platka, koji je do sada imao isključivo skijaške i planinarske sadržaje, stvoriti izletničku destinaciju s sportsko-rekreativnom ponudom tokom cijele godine.

Disc golf teren uređen je na prostoru šume te nekoliko starih skijaških staza, a sastoji se od 18 "rupa" od kojih svaka ima po dvije početne pozicije - jednu za početnike, a drugu za naprednije igrače. Sva potrebna oprema za igru, odnosno diskovi, mogu se iznajmiti ili kupiti u prodavaonici na parkingu centra Platak, koja je otvorena od četvrtka do nedjelje u vremenu od 9 do 19 sati. Za korištenje terena plaća se naknada od 10 kn uz najam diskova (5 kn po komadu, uz ostavljanje pologa ili indetifikacijskog dokumenta) ili 15 kn ukoliko se koriste vlastiti diskovi. Dodatne informacije mogu se dobiti od djelatnika u info kućici na mobitel 091/18-11-210.

Rekreativnim igračima potrebno je nešto više od 2 sata igre da prođu svih 18 staza dok bi početnicima cijela runda mogla uzeti i 3 sata vremena, ali naravno - odigrati se može i manji broj od 18 staza.

Povodom otvorenja održana je prezentacija sporta i rekreativna igra u kojoj su uz početnike bili i iskusniji igrači te ih vodili u igri. U sportu se već prvog dana okušalo tridesetak osoba svih dobi koje su se tada prvi puta srele s njim i svima se jako dopao pa su odigrali svih 18 staza.

Na ovom terenu, 20. i 21. rujna, održano je 2. prvenstvo Hrvatske u disc golfu na kojem je sudjelovalo 5 igračica i 12 igrača. Titule prvaka ponijeli su Maja Šimenc te Nino Đurak.

Informacije o događanjima možete pratiti i putem Facebook stranice terena.

Disc golf teren Platak nije u funkciji kroz zimske mjesece, a ponovno postavljanje koševa očekuje se s zatopljenjem, krajem veljače ili početkom ožujka.