Informacije o Lagoda j.d.o.o.

Tvrtka Lagoda j.d.o.o. osnovana je 2012. godine s ciljem razvoja disc golf sporta na području Hrvatske te uz njega povezanih oblika turizma za što je 2013. godine dobila potporu Ministarstva turizma na natječaju za “Inovativni turizam”.

Osnivači tvrtke, braća Maja i Dinko Šimenc, sportom se aktivno bave više godina te imaju bogato iskustvo sudjelovanja na međunarodnim turnirima u desetak zemalja i konta­kte s igračima iz cijele Europe.
Tvrtka proizvodi i prodaje svu potrebnu opremu za uređenje i opremanje terena te organizaciju turističkih i sportsko-rekreativnih sadržaja. U realizaciji je i otvaranje web shopa putem kojeg će igračima biti dostupni diskovi i ostala oprema najpoznatijih svjetskih proizvođača.

Međunarodni turniri u Hrvatskoj
Lagoda j.d.o.o. do sada je organizirala 13 međunarodnih turnira te kao izvršni organizator četiri Prvenstva Hrvatske u disc golfu.

Prvi i najstariji međunarodni disc golf turnir u Hrvatskoj Drava Forester održan je u studenom 2012. godine uz sudjelovanje 28 igrača i igračica iz Hrvatske, Austrije, Slovenije te Norveške. Broj sudionika rastao je iz godine u godinu, a na četvrtom izdanju održanom od 6. do 6. studenog u Varaždinu sudjelovalo je 67 igrača i igračica iz 12 zemalja. Sudionici turnira, ovom prigodom, ostvarili su gotovo 200 noćenja u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama. Za održavanje turnira projektiran je i uređen “mobilni“ teren uz varaždinsku sportsku dvoranu “Arena” koji je obuhvatio nasip rijeke Drave te obližnju park šumu. Kao zanimljivog i zahtjevnog pohvalili su ga igrači iz zemalja u kojima su disc golf tereni na svakom koraku što pokazuje da se atraktivan teren može urediti u gotovo svakom prostoru.
Uz “Drava Forester”, do sada su organizirani turniri sa sudionicima iz inozemstva i na ostalim terenima koje je uredila Lagoda - u Varaždinskim Toplicama, Platku i Toplicama Sveti Martin, a i turnir Bundek Open na privremenom terenu u Zagrebu. Sve navedene turnire namjeravamo održavati tradicionalno i u narednim godinama, uz očekivani rast broja sudionika.

Najznačajniji novi projekt nam je pokretanje Stray Disc Toura, događanja povezanog uz resort Terme Sveti Martin, koje je kroz 9 dana u cjelinu povezalo tri disc golf turnira na različitim lokacijama te turističke eno-gastro sadržaje. U prvom izdanju ove turneje sudjelovalo je 17 igrača, od čega 8 domaćih te 9 sudionika iz Austrije (4), Finske (2), Mađarske (2) te Švedske (1). Igrači iz inozemstva, od kojih su neki došli zajedno s obiteljima, u objektima Termi Sveti Martin boravili su od 9 do 15 noćenja, a zajedno s igračima koji su sudjelovali samo na završnom turniru toura (ukupno 40 igrača), igranom u Svetom Martinu, broj ostvarenih noćenja bio je oko 250. Ova sportsko-turistička turneja zamišljena je kao tradicionalna i očekujemo da će broj sudionika rasti iz godine u godinu.

Nakon postavljanja terena
Tvrtka Lagoda j.d.o.o. će nakon postavljanja svakog terena kojeg proje­ktira aktivno sudjelovati u njegovom korištenju kroz organiziranje edukacija i treninga za zainteresirane građane i turiste, pokretanje i koordiniranje lokalnih i regionalnih liga te domaćih i međunarodnih turnira.
Također, tvrtka će poticati osnivanje lokalnih disc golf klubova te im pružati svekoliku potporu pri registraciji, početnom djelovanju, razvoju i osmišljavanju različitih disc golf sadržaja s ciljem omasovljenja kluba i aktivnog uključivanja u sport što šireg kruga lokalnog stanovništva.