Teren u Varaždinskim Toplicama

Krajem 2014. godine uredili smo prvi gradski disc golf teren u Hrvatskoj kojeg je od nas naručio Grad Varaždinske Toplice.

Ovaj teren uređen je na do sada zapuštenoj parkovnoj površini uz sufinanciranje Hrvatske turističke zajednice (javni poziv „Konkurentnost turističkog gospodarstva“). Teren se sastoji od 18 staza pri čemu ih 15 ima početničke i napredne polazne pozicije, dok su tri staze "rezervirane" samo za iskusnije igrače.

Teren se nalazi u "lječilišnom parku" do kojeg se dolazi pješice pored arheoloških iskopina ili nekim od drugih prolaza iz grada do parka. Početak terena je na vrhu brda, a proteže se na udaljenost od 400-injak metara u smjeru sjevera. Za dolazak automobilom najbolje je doći do ulice Josipa Čabrijana, parkirati na neuređenom parkingu NK Mladost pa se uputiti pješke uzbrdo ulicom Lavoslava Horvata do vrha brda gdje se nalazi info tabla.

S dolaskom toplijih dana u 2015. godini na ovom terenu u planu je organizacija redovnih treninga i prezentacija sporta za početnike, ali i organizacija lokalne lige, turnira i međunarodnih natjecanja.

Na ovom terenu je 10. siječnja 2015. sniman prilog za InMagazin NoveTV.

Informacije o događanjima možete pratiti i putem Facebook stranice terena.